Brainevent @ICT; HTML5 met Aurelia en ASP.NET Core

Brainevent (Presentation will be in Dutch)
Thema: HTML5 met Aurelia en ASP.NET Core

Steeds meer applicaties worden ontwikkeld door middel van Web technologie en HTML 5. Denk hierbij aan web applicaties, maar ook mobile apps (Cordova) en zelfs desktop applicaties.  Aurelia is een modern JavaScript framework, die gebruik maakt van de laatste web techologieën zoals JavaScript 2015 en TypeScript, om snel en eenvoudig web applicaties te maken. Het is vergelijkbaar met Angular 2, maar respecteert nog wel de normale HTML syntax.

Na een introductie over modern Web development met HTML 5 en een overzicht van populaire Web frameworks zoomt Arjen de Blok dieper in op het Aurelia framework.  Hierbij legt hij uit welke tool variaties hierbij mogelijk zijn. Aurelia kent hierbij namelijk een aantal mogelijkheden zoals JSPM of WebPack en een eigen CLI. Hierna duiken we in de code en bekijken we een Aurelia applicatie gebouwd met WebPack 2, TypeScript 2.0 en SASS.

In het 2e deel wordt er verder ingegaan over de integratie met ASP.NET Core en ASP.NET Core JavaScript Services. Na een korte introductie over de mogelijkheden om ASP.NET Core en NodeJS te combineren duiken we de code in en bekijken we hoe de applicatie gebruik kan maken van ASP.NET Core en een ASP.NET Core Web API.

Daarna duiken we in de testmogelijkheden van Aurelia met unit testen en E2E testen.

Over de spreker
Arjen de Blok werkt als Senior Technical Consultant bij ICT. Hij heeft al meer dan 20 jaar ervaring en werkt nu met verschillende .NET en Webtechnlogieën, waaronder ASP.NET MVC, SharePoint, KnockoutJS, AngularJS,  Aurelia, TypeScript en SASS.

Programma:
18:00 – Welkom, buffet en drankje
19.00 – Start Presentatie I
20:15 – Pauze
20:45 – Start presentatie II
21.30 –  Borrel