terug

Twan’s Challenge: Doorgroeien naar software architect

Schoenen of een boek bestellen is zo gepiept. Niemand staat er nog van te kijken dat de volgende dag je pakketje al wordt bezorgd. Wat daaraan vooraf gaat is een knap staaltje procesautomatisering. Twan is gedetacheerd bij een internationale producent van logistieke oplossingen voor opslag van goederen in warehouses en bagage-afhandeling op vliegvelden.

Procesautomatisering

“Het project waar ik nu bij betrokken ben is een geavanceerd shuttlesysteem waarmee shuttles, liften en robots vanaf een User Interface aangestuurd kunnen worden om bijvoorbeeld het paar schoenen dat je net besteld hebt uit de rekken te halen. Stel je daarbij een magazijn voor ter grootte van enkele voetbalvelden waar shuttles met mandjes doorheen razen op een soort van lightrail. Niemand hoeft meer in de stellingen te klimmen, er rijden geen heftrucks meer rond, de tijdwinst is enorm en door mijn werk is de foutenmarge ook nog eens verwaarloosbaar. Je nieuwe paar schoenen worden vervolgens verpakt, gelabeld en klaargezet voor verzending.”

Bedrijfsuitjes

Twan heeft in zijn loopbaan voor een aantal verschillende automatiseerders gewerkt. “De informele sfeer bij ICT vind ik prettig. Er hangt geen stropdassencultuur, daar zou ik me niet prettig bij voelen. Iedereen is gewoon benaderbaar, ook managers en collega’s uit andere units. Er worden veel evenementen en activiteiten georganiseerd. Ik zit gedetacheerd maar zal nooit een dinertje met mijn team van ICT Eindhoven missen. Ik vind het niet alleen leuk om contact te houden met mijn ICT-collega’s, het is ook handig als zij weten wat ik doe en waar ik goed in ben. Dat helpt als ik weer beschikbaar ben voor een volgende opdracht.”

“Mijn uitdaging vind ik in steeds nieuwe opdrachten, hoe complexer hoe beter.”

Vliegvelden

“De opdrachtgever waar ik nu werk, wil graag dat ik nog even verleng. Ik heb het naar mijn zin en er komen leuke nieuwe uitdagingen aan, o.a. een paar bezoeken aan klanten in het buitenland. Dat is een beetje de kers op de taart, even naar een andere omgeving, problemen oplossen en een tevreden eindgebruiker. Het shuttlesysteem gaat ook gebruikt worden op vliegvelden om bagage van vertraagde vluchten tijdelijk op te slaan. Dan kunnen de koffers nog niet aan boord maar mogen ook niet kwijtraken. Een betrouwbare, tijdelijke opslag waar de bagage ook weer snel uitgehaald kan worden, is dan cruciaal.”

Software architect

Twan werkt ruim twee jaar als Senior Software Designer bij ICT Group. “Mijn uitdaging vind ik in steeds nieuwe opdrachten, hoe complexer hoe beter. Ik werk veel met C# en .Net om de meest uiteenlopende applicaties te maken. Ik zie mezelf als een allrounder en ben graag bij alle onderdelen van het proces betrokken. Het helpt mij dat ik van nature nieuwsgierig ben, snel een probleem doorzie en oplossingsgericht ben. Leergierig ben ik ook, binnen ICT heb ik dan ook alle voor mij relevante opleidingen gedaan. Samen met mijn OM (operationeel manager) ben ik aan het kijken naar de volgende stap. Mijn ambitie is om door te groeien naar software architect en met nog complexere materie te werken. ICT biedt de ruimte om mijn ambities waar te maken.”

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Bekijk dan eens onze vacatures op www.werkenbijict.nl.

AVG toestemmingen

The ICT Group website uses cookies for various functions in the website; Functional Cookies, Website Statistics, Personalised Advertising and Social Media. Advertising and Social Media cookies collect information about activities of individual users. This allows third parties to display personalised adverts to you and to allow you the option to share content from this site to Social Media platforms.

By continuing to use this website you are allowing us to place these cookies. The Cookie Settings voor de ICT Group website can be changed or revoked at any time. You can reach the settings through the Cookie Settings button as well as through the link in the footer of every page on this site.

Lees onze privacy policy hier | Deze melding sluiten
Cookie Instellingen