terug

Diederik’s uitdaging: Mijn passie voor techniek bij zoveel mogelijk verschillende opdrachtgevers inzetten

Ruim twee jaar geleden is Diederik als stagiair en ook voor zijn afstudeerproject bij ICT Deventer terecht gekomen. Hij heeft Elektrotechniek gestudeerd waar hij vooral veel over hardware engineering heeft geleerd. Eenmaal bij ICT werd hij door de gesprekken met collega’s en zijn OM (operationeel manager) uitgedaagd om meer met Embedded Software Design te gaan doen, iets wat tijdens zijn studie ook al goed bij hem leek te passen.

“Ik had vooral interesse in LabVIEW, een programmeertaal waarmee hardware engineers ook kunnen programmeren. Bij ICT heb ik meteen de kans gekregen om daar een project mee te gaan doen. Ik heb opleidingen gedaan, een aantal certificaten behaald, ik kan mezelf nu wel een LabVIEW expert noemen.”

“Ik leer netwerken, voorstellen schrijven, met de klant communiceren, ik ontwikkel me echt in de volle breedte.”

Netwerken

“Als je van school komt, heb je een hoop geleerd maar daarna begint het pas echt. Ik wist weinig over programmeren en heb alles in de praktijk bij ICT geleerd. In het begin gaat het heel snel, je ontwikkelt je niet alleen vakinhoudelijk maar leert ook allerlei andere vaardigheden. Zo heb ik meteen al geleerd te netwerken binnen de organisatie. Hoe meer mensen je kent, hoe meer je hoort over de projecten die gaan starten en waar nog mensen nodig zijn. Met die informatie ging ik naar mijn OM en zo heeft zij mij op een aantal mooie projecten ingezet. Ik heb heel veel ruimte gekregen bij ICT om leuke projecten te doen en uit te vinden wat bij mij past.”

AVG toestemmingen

The ICT Group website uses cookies for various functions in the website; Functional Cookies, Website Statistics, Personalised Advertising and Social Media. Advertising and Social Media cookies collect information about activities of individual users. This allows third parties to display personalised adverts to you and to allow you the option to share content from this site to Social Media platforms.

By continuing to use this website you are allowing us to place these cookies. The Cookie Settings voor de ICT Group website can be changed or revoked at any time. You can reach the settings through the Cookie Settings button as well as through the link in the footer of every page on this site.

Lees onze privacy policy hier | Deze melding sluiten
Cookie Instellingen